Chinese horoscoop Hond

Honden worden oud geboren en worden jonger naarmate ze ouder worden. Een gerimpeld voorhoofd is het handelsmerk van het hondenkind. Een frons lijkt ingebouwd in je strakke puber gelaatstrekken. Als jongvolwassene schud je veel met je hoofd en kakelt en kakelde je om de domheid en grauwheid van degenen die de systemen runnen die je zo afkeurt. Op middelbare leeftijd ontwikkel je een curling-sneer die je wrange commentaren over alles versterkt, van de deprimerende toestand van de wereld tot verspilde middelen, drugsmisbruik, oorlog, corruptie en ecologische wanorde.

Na de leeftijd van vijfenveertig begint u milder te worden. Op je vijftigste kun je nog steeds klagen over het feit dat de treinen niet op tijd rijden, over het vuil en het gevaar in busstations en parken, of over alles dat te maken heeft met sociale hervormingen. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder je je eigen snauwen en kritiek serieus neemt. Wanneer je op het punt staat om met je levenswerk te stoppen, zul je meestal niet meer naar windmolens draaien, manieren zoeken om de problemen van de arme, hersenloze wereld op te lossen, en tevreden zijn om een ​​deel van je nobele idealen op te geven ten gunste van comfort, veiligheid en familie.

Je bent een originele radicaal. U beweert meer om de mensheid te geven dan om geld of macht, comfort, succes of intimiteit of, meer in het bijzonder, om uzelf. Vanwege deze sterke neiging van altruïsme, besteed je een groot deel van je tijd aan het proberen om iets aan onrechtvaardigheid te doen, of aan leugens omdat er zo weinig kan worden gedaan.

Als sociaal hervormer en kleine revolutionair ben je kwetsbaar voor teleurstelling. Je wilt geloven in de fundamentele goedheid van de mensheid, de oorzaken van het verkeerd begrepen verdedigen en helpen bij het rechtzetten van alle fouten. Hiermee zet je jezelf op een ramp.

Uw sociale leven is vaak schraal. Omdat je niet met primping speelt en vindt dat je geen essentiële tijd moet verspillen aan duizelingwekkende romantiek, zul je, waar mogelijk, alle ijdele activiteiten zoals feesten en dansen en het naleven, omzeilen, in het voordeel dat je thuis de frivoliteit van de samenleving veracht, de plicht vervullen en de verantwoordelijkheid op zich nemen. Misschien mis je veel kansen om mensen te ontmoeten, een geliefde te vinden of je te omringen met vrienden. Maar je legt jezelf zelden in de watten, je geeft je over aan zelfverbeteringsprogramma's of woon je imago-versterkende seminars bij. Je zou je graag beperken tot haarhemden en koude douches, die volgens jou hygiënisch genoeg zijn voor iedereen. Je hebt geen tijd voor nietsnutten die zich wentelen in weelde terwijl miljoenen honger lijden en sterven in derdewereldlanden. U haat politici (tenzij u er een bent) omdat ze voor u allemaal corrupt zijn en uitverkocht aan de grote Grijze God van Hebzucht.

Alles is serieus. Je probeert altijd nuchter, attent en oprecht te zijn. Uw diepste overtuiging is dat het leven een vagevuur is waarin u nooit geluk of vrede zult vinden. Je bent je er brandend bewust van dat we allemaal alleen maar door deze ernstige en logge plek gaan die we ons bestaan ​​graag noemen. Je kunt nooit helemaal achterhalen waar iedereen zo opgewonden van wordt als ze karper en klagen en meer vreugde en plezier van het leven eisen. Je kunt het niet helpen, maar ze zien als arme dwazen. Toch probeer je ze niet te beoordelen omdat je echt van de hele mensheid houdt en in de fundamentele goedheid van de mens wilt geloven. Op een toegeeflijke, grootbroederlijke (maar terechtwijzende) manier aanbid je je medemens en ben je vooral dol op de underdog.

Hoewel veel van uw gedrag neerbuigend overkomt en vaak wordt uitgevoerd in een droge geest, getint met persoonlijke opoffering, scherpe kritiek en zelfverloochening, bent u werkelijk een van de aardigste mensen ter wereld.

Veroordelend? Kieskeurig? Stipt? Ja, allemaal. Maar als iemand je vacht op de juiste manier aait en die favoriete plek recht onder je linkeroor masseert, ben je absoluut de beste en meest eervolle metgezel op aarde. Uw ontroerende openhartigheid en toewijding overtreffen uw incidentele opvliegende humeurigheid aanzienlijk.

Een hond leren kennen is niet altijd gemakkelijk. Bij een eerste ontmoeting probeer je zelden charmant, communicatief of warm te zijn. Je lijkt misschien zelfs verlegen. Afgezien van de vreemde beknopte, bijtende opmerking, waarvoor u bekend en zelfs gevreesd bent wanneer u wordt geconfronteerd met vreemden, heeft u de neiging een stap terug te doen, op uw hoede te blijven en uw eigen raad te volgen. Als je iemand eenmaal kent, mag je er natuurlijk urenlang over nagepraat worden.

Niemand zal je ooit betrappen op een dutje. U bent een waakhond en u gaat door uw dagelijks leven in een voortdurende staat van defensieve waakzaamheid, altijd op uw hoede, altijd oplettend. Je bent schichtig op je hoede en zo gespannen dat je springt als de telefoon overgaat, de aandacht trekt bij het minste geritsel in de volgende kamer en bijna de hoofden van mensen bijt als ze je laten schrikken.

Jij bent ook een moralisator. U bent niet tevreden met het observeren van de ongelijkheden die in de wereld gaande zijn; je moet ze vasthouden. De implicatie is altijd dat de machthebbers proberen ons te desinformatie, de wol over onze ogen te trekken, onze goede trouw te misbruiken, ons af te persen.

Bron: Chinese horoscoop Hond.