Chinese horoscoop Konijn

Konijnen zijn de discretie zelve. Je leeft rustig in een verfijnde omgeving, vraagt ​​liever heel weinig van anderen, en je houdt niet van zomaar gezelschap. Je observeert de wereld vanuit een bevoorrechte plek in de haard, waarbij je je eigen gedrag en dat van anderen nauwlettend in de gaten houdt. Het maakt niet uit hoe succesvol of sociaal respectabel je bent, je voelt je vaak onzeker over jezelf, je maakt je zorgen over de indruk die je maakt, en vraagt ​​je af of je gebaren en acties acceptabel en netjes genoeg zijn om door te gaan met hoger opgeleiden. Hoewel je altijd beweert klaar te zijn om nieuwe dingen te leren, ben je geen gewillige adreswisselaar. Idealiter woon je in een harmonieuze relatie in een mooi huis met goede vrienden en familie in de buurt.

Ondanks je eigen nieuwsgierigheid en dromen om door exotische landen te reizen, is thuis nog steeds de beste plek voor jou. Je voelt je veilig en geborgen, comfortabel en gezellig in je eigen nest en zou liever nooit een nacht ergens anders doorbrengen. Niets raakt irritanter onder uw gevoelige huid dan wanorde. Je bent kieskeurig over structuur. Je haat chaos, betreurt anarchie en weigert iets met liberalen te maken te hebben. Hoewel je zou kunnen beweren dat je je aan de principes houdt en een aantal van de meer humane aspecten van het liberalisme omarmt, ben je streng traditioneel. Je ziet geen betere manier om de wereld te besturen dan door een starre sociale structuur te handhaven, zelfs ten koste van gerechtigheid en, indien nodig, onder het juk van een milde tirannie. Daarom bezit u een vreemde combinatie van tegenstrijdige kenmerken. Je gelooft oprecht in gerechtigheid, maar je bent meestal niet bereid om je delicate nek uit te steken om er zeker van te zijn dat het wordt gedaan. Je zult uitgebreid praten over je lievelingstheorieën en je starre mening over veel kwesties delen, maar als het erom gaat ze te verdedigen, openlijk te debatteren of op te komen voor kwesties waarvan je beweert dat ze dierbaar zijn, verdwijn je liever.

Je klampt je vast aan ouderwetse leerstellingen en bent praktisch gecementeerd in je wegen. Je vindt dat onenigheid helemaal buiten het leven moet worden gehouden, je geeft er de voorkeur aan onenigheid te negeren en te doen alsof geweld nooit heeft bestaan. Je hebt de neiging om boeken te lezen die je niet van streek of bang maken, en je vermijdt rigoureus het zien van storende films of tv-shows en stuurt een brede kade rond waarheids-onthullende confrontaties. Je zult zelden een pad inslaan naar de plaats van een ongeval. En je zoekt vaak je toevlucht tot de werkelijkheid.

Je bent een beetje timide of bang voor je eigen schaduw en wilt niet in beproevingen leven met tumult of onrust. Je hebt ook een hekel aan traagheid en hebt geen geduld met uitstelgedrag. Voor het Konijn moeten alle aspecten van het leven duidelijk, goed doordacht, op schema en vooraf zijn. Als het je zin had, zouden alle mensen voorbestemd zijn door geboorte, sociale status en beschavingsgraad om netjes in 'levenssleuven' te passen, hun respectieve werk goed te doen, te trouwen, zich voort te planten, te sterven en begraven te worden op het plaatselijke kerkhof.

Rommeligheid en verwarring zijn je ergste vijanden, maar mocht je een van beide tegenkomen, steek je de handen uit de mouwen en duik je erin om de zaken recht te zetten. Je neemt de leiding over het verwijderen van schimmel uit de koelkast, het ontwarren van honderd meter tuinslang of het in een handomdraai verwijderen van onkruid uit een moestuin. Je hebt zo'n hekel aan alles waarvan je denkt dat het in strijd is met de natuurlijke orde, dat je vaak zelfingenomen de kans aangrijpt om orde te scheppen in de chaos. Sommigen noemen het bemoeienis.

Konijn-mensen zijn meesters in zelfmedelijden. Jouw ervaringen zijn altijd traumatischer en jouw familiegeschiedenis tragischer dan die van anderen.

Konijnen maken zich zorgen over perfect zijn: je streeft er altijd naar aardig gevonden te worden, acceptabel gezelschap te zijn en het juiste te doen. Je moet deugdzaam overkomen in de ogen van anderen. Toch lukt het je niet altijd om je deugdzaamheid te behouden. Als je niet deugdzaam blijft, irriteert het je en wordt je oordeel scheefgetrokken. Het is logisch: je moet door anderen als geweldig worden beschouwd en je weet dat je niet altijd perfect kunt zijn. In plaats van jezelf een mislukking toe te geven, zou je er misschien de voorkeur aan geven te suggereren dat anderen gebreken vertonen, waardoor je weer kunt stijgen naar je eigen inschatting.

 

Bron: Chinese horoscoop Konijn